Beethoven.jpg

BEETHOVEN 250:
LIVING SYMPHONIES

Complete Beethoven Symphonies live in your living room.

Integrala simfoniilor de Beethoven, trăite în sufrageria ta.

În anul în care celebrăm 250 de ani de la nașterea lui Ludwig van Beethoven, în condițiile în care stagiunile simfonice sunt întrerupte, vibrate!festival realizează seria de concerte online LIVING SYMPHONIES, integrala Simfoniilor de Beethoven în transcripții camerale istorice, neglijate în ultimul secol.
Transcripțiile realizate de Beethoven și iluștrii săi discipoli J. N. Hummel, F. Ries, M. G. Fischer, S. A. Steiner, H. Sitt, au fost publicate deodată cu partitura de orchestră, ca parte dintr-o politică de ”marketing” adoptată de Beethoven și editorul său S. A. Steiner, care viza facilitarea cunoașterii simfoniilor în cadru familial, înainte de apariția tehnologiei înregistrării și într-o vreme când concertele simfonice erau mult mai puțin accesibile.
În condițiile distanțării sociale din anul 2020, proiectul vibrate!festival LIVING SYMPHONIES recuperează o practică muzicală foarte răspândită înaintea facilitării accesului publicului larg la concerte simfonice, aceea a interpretării capodoperelor simfonice în format restrâns.

 
 

©2020 by ACPCP09